Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert Sara Parkman (SE)

Dato
Lørdag d. 27. november 2021, Kl. 17:00 til kl. 18:30
Sted
Brorsons Kirke, Rantzausgade 49, 2200 København N
Pris
140 kr.

Køb billet: https://billetto.dk/e/sara-parkman-se-at-brorsons-kirke-billetter-572793

Pris: 140 kr. 

Vær opmærksom på, at vi tjekker coronapas til dette event. 

Sara Parkman blander på dybt personlig vis folkemusik, salmer, pop og protest med værket “Vesper”. Efter to enestående koncerter på ALICE i 2020, gæster hun i november 2021 Brorsons Kirke.

I samarbejde med https://alicecph.com/

Koncerten er med unummerede siddepladser og foregår i Brorsons Kirke               

Svenske Sara Parkman bringer både poesi og politisk kant til folkemusiktraditionerne. Det har i hjemlandet gjort hende til en omtalt skikkelse, som har brugt folkemusikkens rum til at adressere kritik af såvel nationalisme som patriarkatet.

Albummet ”Matriarkerna”, som hun udsendte i 2017 i samarbejde med Samantha Ohlanders, bød f.eks. på et eksplicit arbejde med at fremskrive en kvindehistorie gennem folkemusikken og give stemme til en række stærke kvindelige musikere, som historisk har stået i skygge af mændene. ”Matriarkerna” var ud over et album også en cabaret-lignende forestilling, og Parkman har da også flere gange krydset grænserne mellem koncert- og teaterscene.

Hendes første solo-album i eget navn, “Sara Parkmans skog” (2016), modtog strålende anmeldelser i hjemlandet. Albummet viste hende som en stor sangskriver, der på personlig vis formåede at forene poesi og protest, folkemusik-tradition og moderne lydeksperimenter. Albummet blev i 2019 fulgt op af mesterværket “Vesper” – et album, der bevægede sig ind i et sakralt rum med inspiration fra salmetraditionen, bøn og kirkekor. Noget, som Parkman har tæt inde på livet, da hun selv er datter af en præst.

Selvom “Vesper” giver et bud på en række moderne salmer og bønner, er der fortsat masser af politisk bid og indignation i Parkmans musik. Det er musik, der trykker på den moderne eksistens’ ømme punkter, og som skaber rum for både skam, skrøbelighed, vrede og fortvivlelse. Meget passende brugte aktivist Greta Thunberg og Red Barnet da også for nylig flere af pladens sange til en kampagne om klimakrisen.

Om albummet skrev Information: “Herligheden er skrevet og delvist indspillet i et kloster i Frankrig, og sangene er fulde af brutale følelser. Parkman står i front for et stort kor, der bygger op til vældige syndfloder, der med sig river kirkemusikalske arvestykker, men i høj grad også samisk, nordisk, østeuropæisk og romaernes folklore. Smukt fortolket vraggods fra tvangsforflyttede folkefærd og kulturer – som jo også præger Bibelen. Og virkeligheden.”

I starten af 2020 gav Parkman to blændende koncerter på ALICE. I 2021 er det en stor glæde at kunne bringe hende og hendes band tilbage til København – denne gang, meget passende, med en koncert i kirkerummet: nemlig i Brorsons Kirke på Nørrebro.