Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Kirkelig vejviser

Kirkelige handlinger 


Brorsons Kirke er både børne- og ungdomskirke og sognekirke. Sammen med Hellig Kors Kirke på Kapelvej betjener vi indre Nørrebro, fra Jagtvej til søerne og fra Nørrebrogade til Åboulevarden (Blågårdens Sogn). Hellig Kors kirke har en klassisk, traditionel profil, hvor Brorsons Kirke har en rytmisk eksperimenterende profil. Hvis du bor i sognet og er medlem af Folkekirken, kan du gratis benytte de to kirker i forbindelse med kirkelige handlinger som dåb, vielse og begravelse/bisættelse.


Dåb


I Brorsons Kirke foregår dåben ved Bøn&Brunch først og tredje søndag i måneden. Dåb aftales med præsten i god tid. Præsten kommer inden dåben på hjemmebesøg til en snak om dåben og om hvad der skal ske på dagen. Man vælger 2-5 faddere. Hvoraf en kan noteres som gudfar/gudmor. Man skal selv være døbt for at kunne være fadder. 

Lørdagsdåb er mulig i Hellig Kors kirke eller efter aftale med kirkekontoret.

Er du voksen og ønsker dåb, aftales dette direkte med præsten. Det kan foregå i en gudstjeneste eller ved en lille ceremoni, hvor kun du og dine nærmeste (eller som minimum to vidner) er til stede. Faddere, gudforældre og vidner skal selv være døbt.


Vielse


Hvis den ene af parret er medlem af Folkekirken og bosiddende i sognet er der mulighed for vielse i kirken. Dette aftales med præsten i god tid. Inden vielsen kontaktes kirkekontoret i forhold til vidner og prøvelsesattest. Kirkekontoret skal også orienteres om evt. navneskift.

Både i Hellig Kors Kirke og i Brorsons Kirke er der mulighed for vielse af to af samme køn.
Er man allerede gift på rådhuset og ønsker kirkelig velsignelse er dette også muligt.


Begravelse eller bisættelse


Grundet Brorsons Kirkes rytmiske profil og kirkens indretning anbefaler vi, at begravelser eller bisættelser primært foregår når dette er et specifik ønske fra afdøde eller efterladte, eller hvor der er en ganske særlig tilknytning til Brorsons Kirke.

I Hellig Kors Kirke forestages traditionelle bisættelser og begravelser med orgel og kirkekor.


Indmeldelse i Folkekirken


Foregår efter forudgående samtale eller samtaleforløb med præsten. Er du ikke allerede døbt, skal du døbes for at blive medlem af Folkekirken.


Udmeldelse af Folkekirken


Foregår via kirkekontoret.Personlig samtale med præsten


Ønsker du en personlig samtale med præsten om svære ting i livet eller spørgsmål vedr. tro og kirke er du velkommen til at lave en aftale om dette. Præsten har tavshedspligt. Det er ikke noget krav at du er medlem af Folkekirken i forhold til sjælesorg.Sognebåndsløsning


Er du ikke bosiddende i sognet, men ønsker at være en del af menigheden er der mulighed for at løse sognebånd til præsterne. Når du løsner sognebånd til Blågårdens Sogn får du mulighed for at stemme ved menighedsrådsvalget, og får mulighed for at benytte kirken til dåb, vielser og bisættelser.