Holdninger og værdier

Velkommen til Brorsons Kirke! En del af Folkekirken i hjertet af Nørrebro

Siden 1998 har vi været en kirke der henvender sig særligt til børn og unge i byen. Vi er samtidig sognekirke for alle, som en del af Blågårdens Sogn på indre Nørrebro.

I Brorsons Kirke kan du opleve et anderledes kirkerum og rytmisk musik i forskellige genrer;  electronica, jazz, pop, rock og hiphop, til gudstjenester og koncerter

Til alle gudstjenester og kirkelige handlinger (dåb, konfirmation, vielser og begravelse / bisættelser) spilles rytmisk musik i en nordisk jazztone.

Gudstjenester i Brorsons foregår i et let forståeligt sprog og i en stil der forsøger at skabe nærvær i kirkerummet, tæt på den hverdag, Nørrebros unge lever i.

Vi vil gerne være kirke både for dig der ikke er vant til kirke og dig der har været her før.

Åbenhed og dialog med andre troende, også udenfor kristendommen, er en mærkesag for os. Vi praktiserer en åben fordomsfri trosdialog med vores muslimske naboer og vi dyrker yoga og meditation inspireret af østens spiritualitet. Kirken har en sorggruppe der kombinerer yoga og sorgsamtale.

Vi er en del af byens forskellig event og festivaler og arbejder sammen med lokale aktører som spillesteder og det rytmisk musikkonservatorium. Du kan i årets løb opleve en række koncerter og events i kirken.

Vi tror på en rummelig og favnende Gud, og derfor er du velkommen her, uanset tro, seksualitet (LGBTQIA+), handicap, køn eller hudfarve. Mulighed for vielse af to af samme køn og fraskilte er en selvfølge i Brorsons Kirke.

Vi er certificeret Grøn Kirke og støtter kirkens sociale arbejde i ind og udland, fordi tro og ansvar for skaberværket og internationalt engagement hænger sammen.

I Brorsons Kirke ser vi det som en af vores fornemste opgaver, at børn og unge føler sig velkomne, fordi fællesskabet er essensen af den kristne tro. Frivillighed betyder meget for, hvem vi er, og hvor vi er på vej hen og vi ønsker at man som frivillig i Brorsons både skal lære og bidrage til kirkens udvikling.  

I kirken mødes 2 kor og FDF K2 Nørrebro (siden 1906). Den internationale menighed International Church of Copenhagen holder engelsksprogede gudstjenester i kirken der er åbne for alle.